Ο βελονισμός στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας – Σοβαρό ενδιαφέρον από την ελληνική επιστημονική κοινότητα στο MEDFUTURE CONGRESS

Τη διεύρυνση των δυνατοτήτων της Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και τον συνδυασμό της Κινεζικής Παραδοσιακής  Ιατρικής με τις συμβατικές θεραπείες συζήτησε ο ομότιμος καθηγητής Γυναικολογίας και τ. αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Γεώργιος Κρεατσάς στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την συμμετοχή του  στο ΙNTEGRATIVE CHINESE MEDICINE INFERTILITY TREATMENT workshop του συνεδρίου, το οποίο παρουσίασε ο διάσημος βελονιστής της Ευρώπης Fransiscus Sulistyo Winarto M.D.

Ο  Fransiscus Sulistyo κατέδειξε αποτελέσματα και παραδείγματα συνδυασμού της Κινεζικής Ιατρικής με κλασικές θεραπείες εξωσωματικής γονιμοποίησης, τάση που υιοθετείται με αυξανόμενο ενδιαφέρον από μεγάλα κέντρα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Ευρώπης , των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας.

O καθηγητής Κρεατσάς μιλώντας στην κάμερα του MEDFUTURE υπογράμμισε τη σημαντικότητα της ολιστικής αξιολόγησης της υγείας της γυναίκας και του άνδρα για την υποστήριξη της γονιμότητας και της αξίας της Λειτουργικής Ιατρικής, που προσθέτει τις παραδοσιακές θεραπείες όπως το βελονισμός στην φαρέτρα των κλασσικών εξελιγμένων μεθόδων της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής .

Επίσημες επιστημονικές μελέτες από μεγάλα ερευνητικά κέντρα του δυτικού κόσμου έχουν δείξει ότι ο βελονισμός μπορεί να επηρεάσει την ορμονική ρύθμιση, την ανακούφιση των εξάψεων στην εμμηνόπαυση ή την  αντιμετώπιση της εμμηνορροϊκής ανωμαλίας. Όπως έχει αποδειχθεί επίσης, οι θεραπείες βελονισμού μπορεί επίσης να ενισχύσουν τα οιστρογόνα και την αλληλεπίδραση των ορμονών, την αμηνόρροια, την δυσμηνόρροια και άλλα γυναικολογικά προβλήματα, στα οποία ευρύτερα ο βελονισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Οι μελέτες της επίδρασης του βελονισμού στη Γονιμότητα, αυξάνονται στο δυτικό κόσμο, όπως και η προσέλευση των υπογόνιμων γυναικών στα θεραπευτήρια των βελονιστών σε Ευρώπη,  Αμερική και  Αυστραλία. Μερικές προκαταρκτικές μελέτες έχουν ήδη καταλήξει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα του  βελονισμού στην επιτυχία των μεθόδων εξωσωματικής γονιμοποίησης, και στην επιτευξη της σύλληψη ακόμη και στο μισό από τον αναμενόμενο χρόνο των προσπαθειών και της θεραπείας .

Spread the love

info@medfuture.gr

Folow Us on Social Media