Η Λειτουργική Ιατρική στην Ινδία – Αγκαλιάζει παραδοσιακή Ιατρική και Ολιστική θεωρία του Ιπποκράτη

Πρωτοπόρος η  πρώτη ιατρός Λειτουργικής Ιατρικής της Ινδίας, Dr Anjali Hooda

Η  Δρ Anjali Hooda είναι η  ιδιαίτερα δημοφιλής θεραπεύτρια της Ινδίας που έγινε η πρώτη γιατρός  Λειτουργικής Ιατρικής στη χώρα της. Ξεκινώντας από την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που γιορτάστηκε στις 7 Μαρτίου, η Δρ Anjali Hooda έθεσε ως προτεραιότητα  να παροτρύνει τα εκατομμύρια του πληθυσμού της Ινδίας να σκεφτούν Ολιστικά για την Υγεία τους. “Η Ινδία έχει απόλυτη ανάγκη από ολιστική υγειονομική περίθαλψη” δήλωσε. “Είναι αποστολή μου να απομυθοποιήσω τις ανακρίβειες για την Λειτουργική και Ολιστική Ιατρική”, υπόσχεται στους αμέτρητους ενθουσιώδεις followers που την ακολουθούν .

Η ειδική γιατρός  της Λειτουργικής Ιατρικής εκτιμά ότι η μακρά παράδοση της Ινδίας στις εναλλακτικές θεραπείες και  η  ινδική θεραπευτική γνώση χιλιάδων ετών έχουν να προσφέρουν πολλά στη σύγχρονη  ανάδειξη της αξίας της Λειτουργικής Ιατρικής και στην εξέλιξή της  διεθνώς.

Η Λειτουργική Ιατρική αποκτά όλο και περισσοτέρους οπαδούς μεταξύ ασθενών, υγιών ατόμων που ενδιαφέρονται για την Ευεξία και την Πρόληψη, αλλά και μεταξύ ερευνητών  και κλινικών γιατρών της κλασσικής ιατρικής, που υποστηρίζουν τον εμπλουτισμό της  Κλασσικής Ιατρικής με θεραπείες και προσεγγίσεις της Παραδοσιακής Ιατρικής της Κίνας, όπως και της Ινδίας.  Η Δρ Anjali Hooda αναφέρεται στην ayurveda, το unani και άλλους τομείς της παραδοσιακής ινδικής ιατρικής. “Όσον αφορά την ολιστική ιατρική, η Ινδία τα ξέρει όλα”, προσθέτει.  ”Δυστυχώς, έχουμε επηρεαστεί τόσο πολύ από τη δυτική κουλτούρα που την έχουμε υιοθετήσει χωρίς να προβληματιζόμαστε καν.”

Οπως εξηγεί, στην επιλογή της να γίνει η πρώτη γιατρός Λειτουργικής Ιατρικής στην Ινδία συντέλεσε  η καταγωγή της από πατέρα χειρουργό της κλασσικής Ιατρικής  σε συνδυασμό με την επιστημονική της εμπιστοσύνη και το θεραπευτικό της ενδιαφέρον για την  Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική  .

«Ξέρετε ότι το 80 τοις εκατό του πληθυσμού δεν θέλει φάρμακα. Μερικοί από τους ασθενείς μου έχουν ομολογήσει ότι αισθάνονται εθισμένοι σε αυτά τα φάρμακα, και γι’ αυτό τους δίνω μια λύση που προέρχεται απευθείας από την κουζίνα τους. Τώρα οι άνθρωποι οδηγούνται περισσότερο προς τα συστήματα ayurveda και unani, και αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνησή μας άνοιξε επίσης το υπουργείο AYUSH», εξηγεί.

  • Η αγιουβέρδα (ayurveda) είναι ένα πολύ παλιό σύστημα που περιλαμβάνει φάρμακα φυσικής προέλευσης, άσκηση και οδηγίες διατροφής που εξασκούν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ινδία.
  • Το υπουργείο Άγιους (Ministry of Ayush) ιδρύθηκε το 2014 από τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι με στόχο  να προωθήσει και να εντάξει σε κανόνες θεραπευτικής ιατρικής τις αγιουβερδικές θεραπείες και τη γιόγκα.
  • Ειδικά η Ιατρική Unani όμως, που ονομάζεται επίσης «Unani-tibb», έχει μακρά και εντυπωσιακή ιστορία στην Ινδία, βασισμένη στην ελληνοαραβική ιατρική και τις διδασκαλίες του Ιπποκράτη, του Γαληνού και των Αράβων γιατρών. Η κύρια αρχή του είναι η διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των διαφόρων πτυχών του σώματος, και εμπεριέχει την ολιστική προσέγγιση του Ιπποκράτη, την οποία η διεθνής τάση της Λειτουργικής Ιατρικής υιοθετεί, επιχειρώντας με σύγχρονες τεχνολογίες και καινοτόμες μεθόδους να εντοπίσει τη αιτία των νοσημάτων και να θεραπεύσει ολιστικά.

Ανέφερε επίσης πώς ο κόσμος σήμερα κατακλύζεται από μια σειρά από μύθους και παρανοήσεις σχετικά με την κλασσική ιατρική αλλά και την αξία των παραδοσιακών θεραπειών και, όπως λέει, υπάρχει άγνοια για την σύγχρονη Λειτουργική Ιατρική. Πρόθεσή της να αποσαφηνίσει μύθους και αλήθειες για την Λειτουργική Ιατρική , όχι μόνον στον απλό κόσμο, αλλά και στα κέντρα αποφάσεων και στην ιατρική κοινότητα της Ινδίας, .

«Ολιστική ευεξία σημαίνει να θεραπεύεις έναν άνθρωπο από μέσα. Κοιτάζοντας κάποιον από πάνω μέχρι κάτω, γνωρίζοντας την ηλικία του, την κουλτούρα, τη δουλειά, τις συνήθειές του κ.λπ. και μετά βρίσκοντας τη λύση που θα αποκαταστήσει την υγεία του», εξηγεί.

«Πιστεύω ότι οι κλασσικοί γιατροί και ολόκληρη η ιατρική αδελφότητα πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους σε εναλλακτικές μορφές ιατρικής. Έχω δει περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν συνταγογραφηθεί απλές λύσεις, αλλά δυστυχώς δεν συνέβη αυτό. Πρέπει να ακούμε τον ασθενή και να του/της παρέχουμε τα κατάλληλα θεραπευτικά εργαλεία που να επιβαρύνουν τον οργανισμό λιγότερο. Γι’ αυτό η Ινδία χρειάζεται επαγγελματίες λειτουργικής ιατρικής, που κατανοούν την κουλτούρα και τους ανθρώπους και τους παρέχουν λύσεις. Ισως να μην μπορείτε να βοηθήσετε τα προβλήματα που είναι γενετικά, αλλά οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να το διορθώσετε με τη λειτουργική ιατρική», προσθέτει ο Δρ Χούντα.

Δίνονtας τη σημαντικότερη συμβουλή Ολιστικής Ιατρικής και Πρόληψης προς τους followers της υπογραμμίζει:

«Ο ύπνος είναι ο καλύτερος θεραπευτής στον κόσμο. Επομένως, μην κάνετε ποτέ συμβιβασμούς στον ύπνο σας»

 

Spread the love

info@medfuture.gr

Folow Us on Social Media